Antwerpen

Tijdens deze vaak "vergeten slag" die eind 1944 werd geleverd, vormden de gebieden rond de Westerschelde het strijdtoneel voor een vrije vaarweg naar het bevrijde Antwerpen.

Market Garden

Doordat de luchtlandingen "Market Garden" bij Arnhem en Nijmegen mislukten werd het openen van de vaarweg naar Antwerpen cruciaal

Welkom!

Op onze nieuwe website....

Hét Museum

neemt ons mee terug naar een bijzonder stuk Zeeuwse historie. 

Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde neemt in de expositie een prominente plaats in.

Herdenkingsweek 2016
Op dit gedeelte van onze website vindt u meer informatie over de activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de 72ste herdenking van de Slag om de Schelde.

Slagveldtour Walcheren 1944

 

Eind oktober wordt er in Zeeland en West-Brabant uitgebreid stilgestaan bij de Slag om de Schelde die in het najaar van 1944 plaatsvond.  Om u met deze heftige en ingrijpende gebeurtenissen kennis te laten maken organiseert het Bevrijdingsmuseum Zeeland op vrijdag 28 oktober 2016 een slagveldtour (battle field tour) Walcheren 1944.

Bevrijdingspark Zeeland
Nederland viert ieder jaar op 5 mei de vrijheid. We vieren dat we in Nederland vrij zijn om onze eigen keuzes te maken. We staan stil bij de mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid. 

Noodkerk van Ellewoutsdijk
Op vrijdag 22 april a.s. (exact 65 jaar nadat de laatste dienst in de noodkerk plaatsvond) wordt de kerk weer officieel in gebruik genomen. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om deze kerk te bezichtigen, voor meer informatie klik hier. 

Databank WOII

 


Kunt u ons helpen aan namen en foto's van omgekomen burgers en gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog in Zeeland? [Direct naar de databank]

Openingstijden & Contact

 


Wilt u het Bevrijdingsmuseum Zeeland bezoeken? Kijk dan hier voor een actueel overzicht van onze openingstijden. 

Object van de maand

Poëziealbum | Denise Wauters, Hulst

Object van de maand, oktober 2016

Lees meer

Deur staartkoepel | Lancaster

Object van de maand, september 2016

Lees meer

Vlag | Bataljon Zeeland

Object van de maand, augustus 2016

Lees meer

Fiets met surrogaatbanden

Object van de maand, juli 2016

Lees meer

Nieuwsbrief Bevrijdingsmuseum

Wilt u op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het Bevrijdingsmuseum? Meldt u zich dan nu aan voor de digitale nieuwsbrief!

Antispam

Back to top