Lezing | De luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog boven Noord-Beveland

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland organiseert op donderdag 23 november een lezing over de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog boven Noord-Beveland. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in bij het museum (in de noodkerk), Coudorp 41, 4455AH - Nieuwdorp. De lezing wordt gehouden door Kees Stoutjesdijk en Wim de Meester, de auteurs van het boek ‘De luchtoorlog boven Zeeland, deel 1 Noord-Beveland’. Dit boek is in april van dit jaar gepresenteerd.

In het boek is gekozen voor de beschrijving van de geschiedenis van de neergeschoten vliegtuigen, hun vlucht, doel en over de bemanning. Ook is er aandacht voor de ‘tegenstander’ die het vliegtuig neerschoot. En niet alleen over deze periode, ook op hun vroegere en latere leven wordt uitgebreid ingegaan. Er is sprake van een grote mate van betrokkenheid van de auteurs. Dit uit zich in gedetailleerdheid, aandacht voor de mensen en hun omgeving en gebeurtenissen en voor hun vliegmachine.

De lezing is voor iedereen vrij toegankelijk. Aanmelden vooraf is verplicht o.v.v. je naam en het aantal personen. Stuur ons een e-mail om direct aan te melden.