Collectie

collectie-1

In onze bibliotheek staan duizenden boeken. U kunt deze niet lenen maar wel inzien. De bibliotheek zelf is alleen op afspraak te bezoeken.

Bibliotheek & Kenniscentrum
collectie-2

Ook kunt u een object schenken. Het museum is ontzettend blij met dit soort schenkingen waarmee wij het verhaal van de WOII kunnen vertellen.

Objecten schenken
collectie-3

Op deze collectiesite worden op regelmatige basis collectiestukken gedeeld van wat in het museum en de depots wordt bewaard.

Online collectie
collectie-4

Gespecialiseerde restauratoren zorgen ervoor dat de collectie van het Bevrijdingsmuseum in goede conditie verkeert. Hier kunt u zichzelf laten inspireren van het vakmanschap wat wij in huis hebben.

Restauratieprojecten
collectie-5

Elke maand vind je hier een nieuw artikel over een voorwerp uit de collectie van het Bevrijdingsmuseum Zeeland. Dit object wordt onder de aandacht gebracht omdat het verbonden is met een bepaalde maand van het jaar, omdat het onlangs in de collectie is opgenomen of omdat er een bijzonder verhaal bij hoort.

Object van de maand
collectie-6

Onder de titel - geef de slachtoffers een gezicht - wil het Bevrijdingsmuseum zoveel mogelijk slachtoffers (militairen en burgers) in een digitale databank opnemen, opdat ze niet vergeten worden. Kunt u ons helpen aan namen en foto's van omgekomen burgers en gesneuvelde militairen uit de Tweede Wereldoorlog in Zeeland?

Oorlogsslachtoffers Zeeland

Heeft u interessant materiaal uit de oorlog?
Niet weggooien!

Het Bevrijdingsmuseum Zeeland is altijd geïnteresseerd in authentiek materiaal uit Nederland van tijdens de Tweede Wereldoorlog, liefst met daarbij de persoonlijke verhalen.

Mocht u over dergelijk materiaal beschikken en zoekt u hier een juiste bestemming voor, neem vooral contact met ons op.